איך לחיות בשלום עם הכסף שלנו

מאמר של הלן קים: "Does Your Money Need Therapy" בו היא מציעה 8 דרכים שיעזרו לנו ליצור קשר קרוב יותר עם הכסף שלנו:

"אנו יכולים ללמוד על עצמנו המון מהיחסים שלנו עם כסף. כסף קשור לרצונות העמוקים שלנו ולכן יכול לעזור לנו לחשוף ולגלות מהם המקומות שאנו תקועים בהם ומעכבים אותנו, שכן הכסף חוצץ בין העולם החיצוני לעולם הפנימי. אנו זקוקים לכסף כדי להתקיים בעולם הפיזי הזה אך עדיין היכולת "לעשות כסף" ומה אנו בוחרים לעשות עם הכסף נובע ממקום פנימי.

האם אתם שלמים עם המצב הכלכלי שלכם? נסו את הטיפים הבאים שיעזרו לכם לטפח את היחסים שלכם עם כסף:

8 דרכים לשגשוג:

1. סלחו לעצמכם ולאחרים על כל הטעויות הפיננסיות. אם אתם אוחזים בעבר או עדיין נסערים ממעשה פיננסי שגוי, אינכם מאפשרים לעצמכם להתקדם. לנושא של 'גבולות' יש כאן חשיבות רבה: האם החלטתם במודע אילו התנהגויות כלכליות אתם מוכנים לקבל עבור עצמכם ואחרים? כמה רחוק אתם מוכנים ללכת בשביל מישהו ועד כמה רחוק אתם מוכנים לתת למישהו ללכת בשבילכם, מבחינה כלכלית? ככל שקשה יותר ליצור גבולות, כך החשיבות ליצירתם גדולה יותר.

2. טפלו בגופכם. אכלו בריא יותר: אם אינכם מטפלים בעצמכם היטב, היכולת שלכם לשגשג נפגעת. האם אתם מתעמלים, ישנים מספיק, ואוכלים מזון בריא? עשו את המאמץ לאכול מזונות שאינם רק טעימים אלא יש בהם "מרכיבים מרפאים"? כמו לדוגמה, שמן פשתן וזרעי חמניות, עלים ירוקים ודגנים מסוימים כמו קינואה.

להקדיש זמן לפעילות גופנית: "אף על פי שאני רוצה מאוד, אני פשוט לא מוצאת את הזמן להגיע למכון כושר או לסטודיו ליוגה". עליכם למצוא את הפתרון שמתאים לסגנון החיים שלכם. הפתרון שאני מצאתי נקרא Sneaky Fitness שנותן תוכנית מצוינת לאנשים עסוקים. לא משנה היכן אני נמצאת, אני מצליחה להתגנב ל- 10-30 דקות לביצוע תרגילים פשוטים לחיזוק השרירים,העלאת קצב פעימות הלב וגמישות הגוף.

זמן השינה: האם אתם מכירים את מדענית המוח, Jill Bolte Taylor? בספרה "My Stroke of Insight", משתפת ג'יל לא רק את תהליך ההתאוששות שלה אחרי שקיבלה שבץ, אלא גם לומר לנו שהחיים במצב התודעה הנכון או "נירוונה" (כדבריה) נמצאים במרחק של מספר דקות עבור כל אחד מאיתנו. ג'יל מציינת שלשעות השינה היה תפקיד משמעותי בתהליך ההתאוששות. "כאשר אינני מרגישה במיטבי, מצב הרוח ורמות האנרגיה שלי מושפעים מכך, וכתוצאה מכך אינני יכולה לשמור על מחשבות ופעולות בריאות". אנו חייבים לכבד את תבונת הגוף שלנו, אשר אינה משקרת.

3. זכרו כי לכסף אין כוח (רק את הכוח שאנו נותנים לו). המקור לכל מה שאתם זקוקים לו מגיע מבפנים. אתם הוא המשאב של עצמכם. החיים יזמנו לכם הרבה הזדמנויות להתאמן עד שתבינו ותקבלו את הרעיון הבסיסי שככל שתכירו יותר טוב את עצמכם ואת היכולות שלכם, כך תגדילו את כלי הקיבול שלתוכו יזרום כסף מכם ואליכם.

4. חקרו את עתידכם. תמחרו את כל מה שאתם רוצים בחיים שלכם, גם אם הכסף לא קיים עדיין. לדוגמה, אם אתם חולמים לקנות בית, בררו בדיוק מה העלות של בית חלומותיכם. התייעצו עם משרדי תיווך בנדל"ן, גלו איזו סוג של משכנתא תקבלו, כמה מקדמה אתם צריכים, מה עלות התחזוקה וכן הלאה. ככל שתהיו ספציפיים ומכוונים יותר לקראת גידול העושר שלכם, כך תקבלו זאת מהר יותר. בכך אתם מוכיחים לעצמכם שאתם רציניים. כסף אוהב בהירות.

5. נהלו יומן הוצאות. (אני יודעת ששמעתם את זה כבר הרבה, אבל האם ניסיתם את זה?) כמה ימים אחרי שתעקבו אחר כל מה שאתם קונים, עברו על רשימת הפריטים שקניתם ושאלו את עצמכם:
האם יש לו גם היום את אותו הערך כמו שחשבתי שיהיה לו כאשר רכשתי אותו?
באיזה מצב רוח הייתי כאשר קניתי את זה?
האם כבר השתמשתי בזה?
התרגיל הזה עזר להרבה לקוחות שלי ללמוד על חלק מהגירויים שגורמים להם להוצאות כספיות וכך להיות יותר בשליטה.

6. עקבו אחר הזמן, האנרגיה והכסף שלכם. הרבה התנהגויות המונעות מאיתנו להתעשר באות מחוסר ידיעה על מה אנו מבזבזים את הזמן והאנרגיה שלנו. נסו לעקוב אחר כל הפעולות שלכם מהרגע שאתם מתעוררים ועד לרגע שאתם מניחים את ראשכם על הכרית בלילה ואז שאלו את עצמכם את השאלות הבאות לגבי כל פעילות:
כמה זמן לקח לי לבצע את זה?
כמה אנרגיה נדרשה ממני ומהי איכות האנרגיה שקיבלתי מהפעילות הזאת?
כמה זה עלה לי או כמה הרווחתי?
בסולם מ 1-5, האם זה היה שווה את הזמן, האנרגיה והכסף שבזבזתי/ הרווחתי?
חוסר הבהירות שיש לנו לגבי אופן השימוש בזמן ובאנרגיה הוא פשע כבד שפוגע ביכולת להתעשר ולשגשג. שמתי לב איך יזמים מצליחים שאני מעריכה מכבדים את הזמן שלהם: הם מופיעים בזמן, הם מספקים בזמן, הם עומדים בזמן שהוסכם.

7. דעו כי כל מצב הוא זמני וחולף. בין אם יש לכם יותר או פחות כסף כדי לכסות את הצרכים והרצונות שלכם עכשיו, המצב הכלכלי שלכם הוא זמני. כסף, כמו הנשימה שלכם, צריך לזרום פנימה והחוצה.

8. היו בקשר עם הכסף שלכם. הקדישו זמן לבקר את כסף שלכם בעקביות. בסרט "ג'רי מגוויאר" טום קרוז אומר: "עזור לו לעזור לך". מומחית פיננסית Galia Gaichon ממליצה לנו להקדיש 15 דקות בשבוע לניהול התקציב, זה הכול! אם תקדישו את הזמן לניהול התקציב תמצאו איך בסופו של דבר זה חוסך לכם זמן ושומר אתכם מעודכנים במצבכם הפיננסי.

בהצלחה,

דיקלה ניצן.

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

No Comments Yet.

Leave a comment